Медзаклади Кіровоградщини готові прийняти півтисячі хворих на коронавірус

Перегляди: 1307

У разі спалаху епідемії коронавірусу лікарні Кіровоградщини зможуть прийняти понад півтисячі пацієнтів.

Для перевезення таких хворих створили дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги, які забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, повідомляє прес-служба ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інформацію озвучили сьогодні, 28 лютого, під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови облдержадміністрації Андрія Балоня.

За словами керівника департаменту охорони здоров'я ОДА Олега Рибальченка, у області функціонують 557 інфекційних ліжок. Із них для дорослих - 275, а для дітей - 282. Інфекційні відділення госпітальних баз - Кіровоградської обласної лікарні та Центральної міської лікарні у Кропивницькому - обладнані реанімаційними ліжками.

«Ситуація знаходиться під контролем. Усі медичні заклади Кіровоградщини на випадок поширення коронавірусної інфекції мають план термінової перепрофілізації інших відділень для лікування пацієнтів», - прокоментував Андрій Балонь.

Станом на 28 лютого на Кіровоградщині жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусної інфекції COVID-19 не зареєстровано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитини в Кропивницькому, в якої брали аналізи на коронавірус, виявили ГРВІ