У селі в Бобринецькому районі депутати воюють проти сільського голови

Перегляди: 4179

Уже рік триває конфлікт між депутатами села Костомарівка Бобринецького району та головою сільради.

Депутати запевняють, що голова підробляє документи, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сільська голова називає це наклепом. А на черговій сесії 25 лютого дві третини депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень сільського голови.

Голова земельної комісії, депутат сільради Ігор Посєвкін розповів, що комісія не розглядала більшу частину земельних питань, на які є рішення сільради. Більш того, отримати будь-які документи від голови сільради депутати не можуть.

Діяльністю сільського голови невдоволені багато селян. Їй у провину ставлять і нецільове використання коштів, про що вже є звернення до суду, і навіть збирання податків, яких не існує.

Жителька села Надія Фіркало розповіла, що 12 років платила податок на майно, яке отримала при розпаюванні колгоспу. А коли звернулася у податкову, то там розповіли, що вони нічого про такий податок не знають.

У розмові з журналістом голова сільради Галина Ільчишина розповіла, що всі рішення по землі приймалися під час сесій сільради з дотриманням передбачених законом процедур. А причиною невдоволення депутатів та селян є її перемога на минулих виборах над їхніми родичами та знайомими.

У конфлікті розбираються правоохоронні органи, тривають суди.