Спортсмени, які повернулися у Кропивницький зі змагань в Італії, почуваються добре

Перегляди: 1112

За результатами моніторингу, діти, які у складі групи приїхали з міжнародних змагань із дзюдо в Італії, почуваються добре.

Про це кореспонденту CBN повідомила завідуюча інфекційним відділенням обласної лікарні Олена Смірнова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ведеться моніторинг, і там усе добре у дітей. Це не карантин. Це самозахист, обсервація здорових людей. Але для того, щоб були спокійні і батьки тих дітей, з якими вони навчаються в одному класі, і самі діти, вони повинні 14 днів провести вдома», - сказала Олена Смірнова.

Вона підтвердила, що із групи спортсменів наразі госпіталізували двох дітей, однак на коронавірусну інфекцію вони не хворіють.

«Хлопчику 13 років, там звичайна ангіна. Вони приїхали до Львова, у них там були чотири години, вони сиділи на холодному вокзалі, і всі промерзли. Хлопчик живе з бабусею, і вони вранці вирішили трошки попити чи поїсти чогось холодного з морозилки. Тому там класична ангіна, бактеріальна інфекція. Щодо хлопчика, якого госпіталізували першим, ми отримали результат із лабораторії київської з від’ємним результатом. По-перше, діти не хворіють на цю хворобу, це всім відомий факт, по-друге, там все виключено, там немає коронавірусної інфекції», - прокоментувала завідуюча інфекційним відділенням Олена Смірнова.

Нагадаємо, у Кропивницькому школярі, які повернулися з Риму, знаходяться на дистанційному навчанні. Одного із хлопчиків із підозрою на коронавірус госпіталізували. Пізніше з’ясували, що захворіла дитина на ГРЗ.