Працівники «СхідГЗК» заявили про умисне знищення підприємства

Перегляди: 10202

П’ять місяців працівники Східного гірничо-збагачувального комбінату не отримують вчасно заробітну плату, крім того підприємство не має коштів для організації безпечного та ефективного виробничого процесу – закупівлі запчастин, палива, спецодягу та засобів індивідуального захисту.

Про це йшла мова сьогодні, 3 березня, на зустрічі профспілкових лідерів – голови Спільної об’єднаної організації профспілок ДП «СхідГЗК» Бориса Філіппова, голови профкому Смолінської шахти Миколи Кавуна, голови профкому Новокостянтинівської шахти Олександра Зови та голови профкому Інгульської шахти Михайла Мельника – з головою ради Кіровоградської області Олександром Чорноіваненком, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Профспілкові лідери надали Олександру Чорноіваненку два звернення. Раніше з такими листами вони звернулися до голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня, міністра енергетики Олексія Оржеля та т.в.о. президента ДП «НАЕК "Енергоатом"» Павла Павлишина.

Перше стосується 256-мільйонного боргу держпідприємства «Енергоатом» за контрактом на поставку уранового оксидного концентрату. Друге – зникнення «СхідГЗК» з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, з проекту відповідного закону №2831.

Представники профспілок вбачають в цьому умисне знищення підприємства для подальшої його приватизації.

«Ми не просимо милостиню, ми цілком самостійне підприємство. Ми можемо і вміємо заробляти гроші. Єдине - нам не дають. На мій погляд, це робиться штучно», - прокоментував ситуацію кореспонденту CBN голова профспілки Інгульської шахти Михайло Мельник.

Голова облради Олександр Чорноіваненко запевнив представників профспілок в тому, що їх звернення винесуть на чергову сесію, підтримають та направлять президенту, Кабінету міністрів, народним депутатам і всім фракціям у Верховній Раді України.

«Складається таке враження, що під маркою приватизації хтось хоче знищити цю стратегічну галузь», - зазначив Олександр Чорноіваненко.