Гора вiдходiв пiд вiкнами гуртожитку: у Кропивницькому жителi викидають смiття просто з вiкон

Перегляди: 2640

Мешканцi багатоповерхiвок на околицях Кропивницького щодня бачать пiд вiкнами пакети зi смiттям, шприци та побитi пляшки, все це через сусiдiв iз гуртожитку, якi влаштували смiттєзвалище посеред житлового масиву, повідомляє 24 канал.

Люди викидають непотрiб просто зi своїх балконiв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед вiдходiв уже завелися щури. Попри те, що гуртожиток приватний, мешканцi вiдмовляються прибирати за собою.

Водночас у житлово-експлуатацiйнiй органiзацiї пояснюють, що гуртожиток перебуває у приватнiй власностi, а контакту з власником немає. Мешканцям кiлька разiв пропонували укласти угоду щодо прибирання прибудинкової територiї. Така послуга коштувала б не бiльше, нiж 30 гривень. Проте жителi не захотiли платити.

Неприбране смiття лежить на землi протягом кiлькох мiсяцiв, безпритульнi собаки розносять пакети з мотлохом. Мешканцi скаржаться, що бiля гуртожитку стоїть такий сморiд, що немає чим дихати. Комунальники не витримали, i на добровiльних засадах, безкоштовно, почали прибирати територiю. Однак, лише раз на три мiсяцi.

Самi жителi гуртожитку мовчки спостерiгали з вiкон за прибиранням смiття. Дехто з них навiть викидав непотріб просто з балконiв. Двiрники розповiли, що звикли до такої нахабностi. У мiськiй радi проводили зустрiч з мешканцями гуртожитку, однак це не дало результату.

Мiська влада наполегливо закликає мешканцiв гуртожитку укласти договiр про прибирання територiї. В iншому випадку за забруднення довкiлля жителiв будуть притягувати до адмiнiстративної вiдповiдальностi.