Сесія облради може не проголосувати за зміни до бюджету

Перегляди: 1143

Сесія Кіровоградської облради може не проголосувати за зміни до бюджету на 2020 рік.

Питання про це розглядатимуть на засіданні завтра, 5 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Напередодні профільна бюджетна комісія не підтримала проект рішення.

Депутати заявляють, мають питання до ряду пунктів проекту змін, зокрема, про виділення додаткових п’яти мільйонів гривень обласному водогону «Дніпро-Кіровоград».

Журналісти CBN поцікавилися у керівників депутатських фракцій облради, чи проголосують вони за перерозподіл коштів. Зв’язатися з усіма не вдалося.

«Поки не можу сказати вам, чи наша фракція підтримає зміни до бюджету завтра. Ми ще не радилися. Сьогодні ввечері прийматимемо рішення», - прокоментував Олексій Мірошниченко, керівник фракції «Укроп».

«Засідання нашої фракції заплановане на завтра на ранок. Тому загальне рішення поки озвучити не можу. Але я особисто зміни до бюджету підтримав і буду рекомендувати колегам голосувати за.

З приводу виділення додаткових коштів «Дніпро-Кіровоград». Я є секретарем комісії з питань житлово-комунального господарства. Ми розуміємо, що підприємство потребує підтримки. У нас вода подається без перебоїв. А стабільна робота забезпечується цілими трубами і так далі. Так, тариф високий. Я сам за воду плачу 650 гривень на місяць. Ми працюємо над тим, щоби їх знизити, а також готуємо звернення на відтермінування дії закону про необхідність встановлення загальнобудинкових лічильників. "Дніпро-Кіровоград" потрібно буде виділили на цю статтю 68 мільйонів гривень», - сказав Артем Погребнюк, керівник фракції «Самопоміч».

Щодо пункту у проекті змін до бюджету про виділення майже п’яти мільйонів гривень на реконструкцію локальної компʼютерної мережі в обласній лікарні Артем Погребнюк зауважив, що розбереться у питанні і зможе надати коментар завтра.

«Депутати нашої фракції не підтримають проект рішення про зміни до бюджету. Ми маємо питання щодо першочерговості і пріоритетності додаткового фінансування тих чи інших обʼєктів. На наш погляд, чи не найактуальнішим нині є медичний напрямок. Другий етап реформи стартує вже 1 квітня. Ми маємо впевненість у фінансуванні медичних закладів другого і третього рівнів лише на три місяці, а як буде далі – розуміння немає. Ніхто не перебачив ніяких запобіжників», - зазначив Сергій Завалій, керівник фракції «Солідарність».

«Завтра додатково буде засідання бюджетної комісії і ми ще раз розглянемо питання змін до бюджету. У частині додаткового виділення коштів "Дніпро-Кіровоград" ми вважаємо, що це питання слід прибрати. Ми давно наполягаємо на тому, щоб на підприємстві створили наглядову раду, яка контролюватиме використання коштів. Це неприпустимо піднімати тариф і постійно дотувати водогін», - прокоментував Руслан Степура, керівник фракції «Свобода».

«Фактично ми зміни до бюджету будемо підтримувати. По одному є лише питання – це "Дніпро-Кіровоград". Перед сесією буде засідання і ми визначимо бачення кожного депутата і приймемо рішення.

Що стосується водоканалу, а заразом і питання встановлення загальнобудинкових лічильників – це хотіли вкласти у собівартість, щоб кожен житель оплатив його, то ми проти. Ми хочемо, щоб усе це вклалося у саму ціну води і з цього сплачувалось помісячно. Там виходить, щоб установити ці лічильники потрібно 62 мільйони. На сьогоднішній день ми навіть не знаємо де ці 62 мільйони з обласного бюджету брати. Це складне питання. Я думаю, воно поки не пройде», - сказав Сергій Ратенко, керівник фракції «Радикальна партія Олега Ляшка»

«У змінах до бюджету немає питань, які стосуються міста Олександрії. Ми стурбовані питанням діяльності наших медичних закладів. Про це і говоритимемо на сесії», -  відповіла Людмила Давиденко, керівник фракції «Опозиційна платформа "ЗА ЖИТТЯ"».

Нагадаємо, депутати фракції «Солідарність» Кіровоградської обласної ради не підтримають рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік на сесії завтра, 5 березня.