У Кропивницькому «Театральна весна» розпочалася театром тіней (ФОТО)

Перегляди: 1820

Обласний огляд-конкурс аматорських театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини» розпочався виступом на сцені Кропивницького районного будинку культури дебютантів – аматорського театру «Калейдоскоп» Гурівського СБК Долинського району, розповіли кореспонденту CBN організатори - обласний центр народної творчості.

Його учасники, середній вік яких дев’ять років, показали мініатюру вистави за повістю Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Вперше за 60 років «Театральної весни» вони представили театр тіней.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми дебютували рік тому на сцені нашого будинку культури, – розповів керівник колективу Борис Костюк. – Зараз у нашому репертуарі декілька тіньових мініатюр».

Історію про козака Вареника, який намагався змінити життя й робити все «по-модньому», показали ще одні дебютанти – аматорський театр «Жартівники» Полтавського СБК Компаніївського району.

З новою роботою – виставою за п’єсою О. Гончарова «Синдром молодої дружини» – познайомив глядачів народний аматорський театр «Діалог» Знам’янського МПК.

Дитячу виставу-фентезі за п’єсою Лани Ра «Чаклунки, дивачки, чари та катастрофи» представив аматорський театральний колектив Долинського РБК.

Після перегляду вистав, глядачів та учасників театральних колективів очікував сюрприз – майстер-клас від члена журі, художнього керівника БК «Авіатор» Кропивницької льотної академії Миколи Барабулі. А режисери-аматори отримали методичні поради та рекомендації від членів журі – заслужених артисток України Валентини Литвиненко та Вікторії Майстренко.

В конкурсі візьмуть участь більше 30 колективів. 10 березня «Театральну весну» очікують в Олександрівці.

Фото Сергія Гусарченка