У Кропивницькому запрацюють ще три корисні для містян сервіси

Перегляди: 1569

У Кропивницькому презентували три нові електронні сервіси, передає кореспондент CBN.

День вибрали невипадково, адже 4 березня в Україні відзначають Міжнародний день відкритих даних.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У грудні минулого року в місті за ініціативи відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення міськради провели хакатон, результатом якого і стала розробка сервісів у галузях освіти, охорони здоров'я та ЖКГ.

Сервіс Krop Med Diagnostic, який розробила команда Onix-Systems, пропонує кропивничанам інформацію про діагностичні послуги (УЗД, ЕКГ, рентген тощо), які надають медичні заклади обласного центру.

Сервіс «Школи міста», який створили айтішники з Webinsight, дозволить подивитися інтерактивну карту, зрозуміти, за якою територією закріплений заклад, вибрати школу та подати заяву онлайн до першого класу.

Сервіс City App, розроблений командою Evne Developers, дозволить надати звернення про те, що відбулося в місті, які комунальні служби вирішують проблему, на якому етапі робота. Категорії - амброзія, відлов безпритульних тварин, стихійні сміттєзвалища, дерева, що потребують обрізки, проблеми з каналізацією і водою, несправні ліфти, ями на дорогах, непрацюючі світлофори. Сервіс можна буде завантажити у смартфон, він дуже простий у використанні.

Усі сервіси протягом місяця розмістять на сайті міськради в опції громадянам – електронні сервіси.

Крім того, там вже є інтерактивна карта фірмової торгівлі в місті. Вона інформує про адреси, графіки роботи, асортимент. Також тут містяться посилання на сайти виробників.