У Кропивницькому брати Степури блокують сесію облради (ВІДЕО)

Перегляди: 1630

«Свободівці» Ігор і Руслан Степури перешкоджають продовженню сесію через те, що депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали проект рішення, згідно з яким Ігоря Степуру пропонували поновити на посаді заступника голови обласної ради сьогодні, 5 березня, передає кореспондент CBN.

За поновлення проголосували лише шість депутатів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

13 лютого Кіровоградський окружний адміністративний суд ухвалив поновити Ігоря Степуру на посаді заступника голови обласної ради з 18 вересня минулого року.

Крім того, стягнути з обласної ради на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу з 18 вересня минулого року по 13 лютого цього року в сумі 125 616,74 гривень.

«Немає сенсу розглядати проекти рішення на сесії, якщо не погоджують рішення суду. В першу чергу треба виконувати рішення суду! І під питанням продовження сесія, якщо не виконують закон», –сказав голова фракції «Свобода» Руслан Степура.

«Така позиція суду, він так вважає, але є ще Апеляційний суд. Заступник обласної ради – це виборна посада. На посаді може поновляти той, хто прийняв рішення про звільнення», – зауважила головний спеціаліст відділу кадрового забезпечення виконавчого апарату облради Наталя Ткаченко.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко зауважив, що підпише апеляційну скаргу.

Як тільки хтось із депутатів намагається взяти слово, Руслан Степура вмикає сирену в гучномовець. Також на підтримку Степури прийшли активісти з плакатами «Не знищуй лікарню», «Рішення суду виконуй», «Припини кнопкодавство» та «Не порушуй закон».

«Ми не дамо провести сесію, ми будемо її зривати», - зазначив Ігор Степура.

Нагадаємо, депутати облради таємним голосуванням звільнили Ігоря Степуру з посади заступника голови обласної ради через недосконале виконання обов’язків. За таке рішення проголосували 42 депутати, проти – сім.