У Кропивницькому підняли питання подальшої оренди землі під «Європейським» ринком

Перегляди: 1716

Сьогодні, 5 березня, на сесії міськради громадський активіст Геннадій Орєшков звернувся до депутатів із пропозицією створити робочу групу, яка розбереться у конфлікті між підприємцями ринку «Європейський» та корпорацією «ХХІ століття», а також розгляне питання подальшої оренди товариством землі, на якій розташований ринок.

За словами активіста, його делегували підприємці, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він нагадав, що свого часу депутати надали дозвіл на оренду землі біля парку, де облаштували ринок «Європейський». З 2017 року триває конфлікт між орендодавцем та орендарями. Але, за словами Геннадія Орєшкова, неодноразові звернення людей до міськради та обласної адміністрації не дали результатів.

«Підприємці кожного місяця сплачують за оренду від 250 до 400 гривень на квадратний метр. Тобто корпорація щомісяця отримує більше мільйона гривень. Тим часом за оренду землі місто отримує 50 тисяч. Різницю відчуваєте?» - звернувся до депутатів Геннадій Орєшков.

«Об’єкти права комунальної власності не можуть бути вилучені у територіальної громади та передані іншим суб’єктам права власності без згоди безпосередньо територіальної громади», - нагадав активіст.

Геннадій Орєшков запропонував до 10 березня створити робочу групу, в яку б увійшли підприємці ринку, представники корпорації, представники громади та фахівці з міськради. А також провести громадські слухання щодо цієї території – чи й надалі дозволяти корпорації «ХХІ століття» орендувати землю під ринком, чи ні.