Перша домедична допомога: у Кропивницькому організували навчання для вчителів (ФОТО)

Перегляди: 1559

У Кропивницькому тривають майстер-класи з надання домедичної допомоги дітям, передає кореспондент CBN.

Акцію започаткував Центр методичної та соціально-психологічної служби міського управління освіти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проводить майстер-класи обласна організація товариства червоного хреста України та центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель». Слухачі – вчителі усіх шкіл Кропивницького.

Їм розказують і показують, як поводитися, коли треба надати домедичну допомогу у випадку непрохідності дихальних шляхів, зупинки серця, кровотечі з носу, втрати свідомості, травмування, нападу епілепсії.

«Мета нашого проекту, щоб усі педагоги, які працюють з дітками, вміли надавати домедичну допомогу. Дуже круто, що є в школі медсестра, але вона не завжди може встигнули прийти на допомогу. Швидка допомога приїжджає приблизно за 15 хвилин. А якщо у дитини невідкладний стан або кровотеча, або повна непрохідність дихальних шляхів? Вони мусять знати алгоритм, як рятувати дитячі життя. Вони несуть за них відповідальність – і моральну, і кримінальну», - зазначила інструктор з надання домедичної допомоги дитячо-юнацького клубу «Промінь» Ірина Квінцерт.