У Кропивницькому рибопереробне пiдприємство працювало з порушеннями законодавства
Фахiвцi Держпродспоживслужби перевiрили рибопереробне пiдприємство у Кропивницькому, пiд час перевiрки виявили порушення вимог законодавства.
Про це CBN поiнформували в прес-службi Держпродспоживслужби в областi.
Фахiвцi з’ясували, що всi виробничi, пiдсобнi примiщення, холодильнi камери знаходяться в незадовiльному санiтарному станi;
вiдходи виробництва та готова продукцiя зберiгаються в морозильнiй камерi не вiдокремлено;
готова рибна продукцiя зберiгається в картонних ящиках з-пiд рибної сировини та бананiв, ящики використовуються багаторазово;
пiд час розморожування риби не здiйснюється температурний контроль.
«Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктiв, розмноження патогенних мiкроорганiзмiв та формування токсинiв», - зазначили в прес-службi.
Держпродспоживслужба винесла рiшення про тимчасове припинення виробництва та обiгу риби. Зобов’язала пiдприємця протягом десяти днiв усунути виявленi порушення для поновлення дiяльностi.