«Олександрія» в запеклій боротьбі поступилася київському «Динамо»

Перегляди: 1244

Увесь другий тайм олександрійці грали в меншості.

У матчі 22 туру Української Прем'єр -Ліги ФК «Олександрія» на своєму полі приймав київське «Динамо» сьогодні, 7 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У цьому турі чернігівська «Десна» здолала луганську «Зорю» 1:0. Ситуація в боротьбі за срібло та бронзу, на яку також претендують олександрійці та кияни, гранично загострилася. Перемога була потрібна обом командам.

В олександрійців не змогли зіграти травмовані Євген Банада та Кирило Ковалець, а в гостей не було навіть серед запасних Віктора Циганкова, а Микола Шапаренко занедужав.

Перший тайм пройшов у жорсткій боротьбі за ініціативу. Трохи краще та наполегливіше виглядали господарі поля. Але реальних гольових нагод біля воріт Георгія Бущана створити не вдалося. Голкіпер олександрійців Юрій Паньків лише раз врятував свою команду після класного удару Беньяміна Вербіча. В цілому гра виглядала нічийною, але гол забили підопічні Олексія Михайличенка. Після кутового й скидки від Попова й передачі Миколенка м'яч в сітку з близької відстані спрямував Артем Шабанов - 0:1.

Вже у дебюті другого тайму господарі залишилися в меншості. За небезпечну гру в штрафному суперників друге попередження отримав Олексій Довгий. (Арбітр зустрічі Юрій Можаровський узагалі був дуже суворим.) Кияни чисельну перевагу швидко реалізували. Передачу від лінії поля від Шепелєва головою замкнув Віталій Буяльський - 0:2.

Але через декілька хвилин за небезпечну гру Сидорчука суддя призначив пенальті у ворота киян. З «позначки» впевнено пробив Дмитро Гречишкін - 1:2.

Надалі олександрійці, перебуваючи у меншості, наполегливо атакували, а динамівці відбивалися й сподівалися на швидкі контрвипади. Моменти для того, щоб відігратися в господарів поля виникали. Але не вистачало влучності при завершенні атак. Та й Георгій Бущан діяв надійно.

Ще Юрій Мажаровський не ризикнув призначити другий пенальті, коли Шабанов притримав руками Сітала у воротарському майданчику.

На 85-й хвилині швидкий випад киян зняв усі питання стосовно переможця. Після прострілу Піварича, який щойно вийшов на заміну, з близької відстані у стійку влучив Володимир Шепелєв, але добив м'яч у сітку Віталій Миколенко - 1:3.

Після цього туру кияни із 45 очками повернули собі другу сходинку турнірної таблиці. «Олександрія» з 37 очками посідає п'яте місце. Вже 11 березня ці суперники зустрінуться у Києві в рамках 1/4 фіналу Кубку України.