«Забіг на шинах» провели у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 2691

Автопробігом відзначили у Кропивницькому Міжнародний жіночий день, передає кореспондент CBN.

В акції взяли участь майже 70 водійок. Флешмоб в обласному центрі влаштували вдруге. Акцію проводять, аби довести, що кермують жінки не гірше за чоловіків, а також заради емоцій і драйву.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Маргарита Якуніна участь у жіночому автопробігу бере вдруге. Каже, попри розповсюджені стереотипи про жінку за кермом, водійки в рази відповідальніші за чоловіків.

«Це той день, коли більшість жінок можуть дозволити собі сісти за кермо, а чоловіки не будуть налаштовані скептично відносно них. Треба вже ламати ці стереотипи, що жінка за кермом представляє якусь небезпеку. Насправді, наразі на дорогах жінок вже не менше, ніж чоловіків», - прокоментувала Маргарита Якуніна.

Інна Єм участь у «Забігу на шинах» братиме разом із чоловіком. Вона – за кермом. Чоловік – у якості пасажира.

«Я за кермом вже чотири роки, їзджу достатньо впевнено, але обережно. Він дуже гарна підтримка, дуже гарний пасажир», - каже вона.

Вперше забіг провели, аби довести, що не гірші за чоловіків. Нині флешмоб організували заради позитивних емоцій, - розповідає співорганізаторка Юлія Таран.

«Ми хочемо, щоб наші жінки відчули себе повноправними власниками дороги. Якщо в минулому році при проводили захід, щоб довести це нашим чоловікам, то в цьому році все-таки більше заради емоцій», - говорить Юлія Таран.

Стартував жіночий автопробіг з головної площі міста – Героїв Майдану. Проїхали водійки вулицями Кропивницького близько 15 кілометрів.