Мандрівник Сергій Компанієць про країни і міста, які має відвідати кожен

Перегляди: 2047

Кропивничанин Сергій Компанієць завжди у пошуках нових вражень, пейзажів і людей. Про свою любов до мандрівок (і не тільки про це) він розповів авторці програми «The Ексклюзив» на телеканалі «Вітер» Валентині Чирві.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До вашої уваги - найцікавіші моменти розмови. Побачити її повністю можна на відео наприкінці цього тексту.

Любов - завжди добре. Все, що потрібно людині, - це любов.

- З якої країни повернулися?

- З якої країни? Ну, переліт у мене був з Дубая в Київ... Загалом з країн Персидської затоки, можна сказати.

[gallery link="none" td_select_gallery_slide="slide" td_gallery_title_input="Дубай" ids="62353,62352,62351,62350,62349"]

- Останнім часом ви подорожуєте в режимі нон-стоп. Круїз от був...

- Круїз був через Атлантику. Я давно хотів подивитися на зворотній бік земної кулі. У грудні минулого року вдалося втілити у життя цю мрію.

- І який він, інший бік?

- Мені дуже сподобався. Той бік мені сподобався навіть більше, чим Південна Азія. Там не так волого, там дуже хороший клімат.

- Чому варто там побувати?

- Як у будь-якій подорожі, це нові враження, нові люди, нова культура. Нові враження, які дуже особливі. Кожна країна по-своєму цікава, у кожній країні все своє - починаючи з кухні й закінчуючи якимось традиціями, архітектурою, природою, тваринами.

ТОП-5 країн, де варто побувати. Вибір Сергія Компанійця

1. Італія. Я з цього приводу можу сказати, що мандрівники діляться на дві категорії. Перша - люди, які просто «набивають» країни у своїх подорожах. Мені ближче другий тип мандрівників, які не просто прапорець на карті ставлять. Італія цікава, бо ніби одна країна - а кожне місто особливе. Флоренція відрізняється від Венеції, Мілан - від Неаполя, південь - один, північ - зовсім інша.

2. Іспанія. Вона дуже різна.

3. Португалія.

4. Франція.

5. Греція.

[gallery td_gallery_title_input="Індія" link="none" td_select_gallery_slide="slide" ids="62347,62348,62346,62345,62344,62343,62342"]

- Пам’ятаєте свою першу подорож у житті?

- Перша подорож за кордон була дуже цікава, до речі. Це була мандрівка у складі військово-морського флоту Радянського Союзу. Я служив на кораблі зв’язківцем, у нас був вояж у Середземне море, бойова задача була у Сирії. Якраз у тих місцях, які зараз дуже неспокійні. У низку портів ми заходили, це й були перші враження.

Тоді була перспектива Афганістану. Я віддав перевагу трьом рокам на флоті, ніж невідомо скільком рокам в Афганістані.

Ми з моїм другом Михайлом, коли я служив, зробили музичну передачу на кораблі. По суботах і неділях крутили музику й розповідали про неї.

- Ви подорожуєте без туроператорів?

- Така формула в мене - «нічого не включено». Я іноді маршрут по ходу вже коригую. А вперше так подорожував у 2014 році.

Перші враження мають бути яскравими. Я всім своїм друзям раджу обирати місто, яке залишить яскраві враження. У моєму випадку таким містом був Будапешт. Він невеликий, дуже комфортний, там ж де погуляти вдень і ввечері, там чудові джерела, прекрасна архітектура. Для першої мандрівки я рекомендував би саме це місто, а не, скажімо, Варшаву.

Ще дуже яскраві враження були від Барселони. Це ще до Будапешта було. Місто, яке зобов’язані відвідати всі, - це, безумовно, Рим, але поряд з ним - Барселона. П’ять чи шість разів я вже був там.

- Чому ви знову повертаєтесь туди?

- У Барселону? Бо я там дуже комфортно себе почуваю. Є міста, у яких тобі комфортно в подорожах. Є міста, у яких ти міг би жити. Це абсолютно різні речі. От Барселона, як мені здається, - місто, де більшості буде добре мандрувати. Але от у сенсі жити я би це місто не обрав, мені більше до душі невеликі міста, як Малага. Наче й місто, й немає водночас сіті-суєти.

[gallery td_gallery_title_input="Париж" td_select_gallery_slide="slide" link="none" ids="62341,62340,62339,62338,62337"]

ТОП-5 порад тому, хто планує свою першу мандрівку за кордон

1. Визначитися, куди ви хочете. Якщо це, наприклад, Італія, то для першого разу не варто обирати Мілан. Краще - Рим, Флоренція.

2. Моніторити квитки. Можливо, зробити десь пересадку, щоб зменшити загальну вартість.

3. Обираєте місце, де плануєте жити.

4. Визначні місця.

5. Кухня: де і що можна поїсти, скільки коштують продукти тощо.

- Де підшукуєте найдешевші авіаквитки?

- Це постійний процес. На різних сайтах. Деякі маршрути я і в голові можу скласти: якою авіакомпанією дешевше прилетіти. Звичайні поштові розсилки авікомпаній дають уявлення, коли в них знижки, акції тощо.

- Подорожі - це ваше хобі. А чим ще розряджаєтесь?

- Гітара... Правда, я став значно менше займатися музикою останніми роками. Найсумніше, що не стало досвіду написання пісень.

Двічі-тричі на тиждень я граю з друзями у футбол.

[gallery td_gallery_title_input="Гваделупа" td_select_gallery_slide="slide" link="none" ids="62336,62335,62334,62333,62332,62331,62330"]

- А чому перестали писати?

- Не знаю... Кожному часу - свої захоплення, напевно. Розумієш, що вже ніколи на заспіваєш, як Мік Джагер, - ну і не треба, значить.

У найближчі роки я не бачу в Україні перспектив, щоб був знятий проект масштабу «Синдрому дракона».

https://www.youtube.com/watch?v=ACpscBeHXXc

Всі фото - з Facebook Сергія Компанійця