У центрі Кропивницького шахтарі вимагають перерахунку пенсій (ФОТО)

Перегляди: 2481

Пенсіонери шахти «Інгульська» проводять мирну акцію на площі Героїв Майдану в Кропивницькому сьогодні, 10 березня, передає кореспондент CBN.

Вони вимагають перерахунку пенсій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наш мітинг - це попереджувальна мирна акція щодо перерахунку пенсій, - пояснив голова спілки інвалідів та ветеранів шахти «Інгульська» Павло Семич. - З першого березня перерахунок мають робити - тільки тим, кому за 80 років. 53 роки - мінімум шахтаря. Хто з нас може отримати ці перерахунки? Особисто мені пенсія мала би зрости на дві з половиною - три тисячі гривень. Я не збираюся нікому не віддавати ці гроші».

Він також додав, що акція відбувається не лише в Кропивницькому.

«Мій стаж - 22 роки під землею, - сказав Павло Семич. - Але є люди, які й по 28, і по 30, і по 32 пропрацювали. Такі ж акції проходять зараз у Кривому Розі, Марганці, Павлограді. Ми написали листа, запросили голову облдержадміністрації, щоб вийшов до нас. Резолюція готова у нас, направимо президенту».

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, очільниця відомства Марина Лазебна заявила про індексацію пенсій у 2020 році. «Прийшов час віддати належне пенсіонерам, силами яких розбудовувалася економіка нашої країни», - наголосила вона.

За словами міністра, першочергове завдання, яке зараз стоїть перед міністерством, – проведення індексації пенсій та забезпечення підвищення рівня пенсійного забезпечення в країні.

Марина Лазебна доручила терміново підготувати пропозиції щодо шляхів підвищення соціального захисту людей та активно включатися в комунікаційну роботу з регіонами задля реалізації політики у соціальній сфері.