Кропивничанин, який побував у пеклі на Донбасі, відмовляється від посвідчення учасника бойових дій

Перегляди: 1855

Кропивничанин Борис Смалиус, який був на сході України як волонтер та вояк, не планує отримувати посвідчення учасника бойових дій.

Про це йдеться у статті Олексія Гори на CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«А навіщо? Я цим не займався, бо мені не пекло. Пільги мені не потрібні, фінансів вистачає. Я від держави нічого не потребую. Є багато інших людей, які віддали здоров’я чи навіть життя. Їм та їхнім сім’ям така допомога потрібніша», - заявив Борис Смалиус.

Він на війні - з самого її початку. Вирішив на контракт з армією не йти, але допомагати їй так, щоб не соромно було в очі дивитися. І допомагав, іноді – зі зброєю в руках. Коли автор статті спитав у знайомих ветеранів про реальні підтвердження участі у боях Бориса, перші слова були: «Та там чоловік триста підтвердять, і це тільки за перші п’ять хвилин!» Інший сказав: «Та він у Зайцеве один з перших зайшов. Разом із розвідкою».

Нагадаємо, у серпні 2018 року голови ОДА та обласної ради спільним розпорядженням створили комісію і затвердили положення, згідно з яким добровольці зможуть отримати соціальні пільги.