На Кiровоградщинi можуть запровадити карантин через коронавiрус

Перегляди: 10377

Уряд затвердив заходи, якi необхiдно вжити через загрозу епiдемiї коронавiрусної iнфекцiї в Українi та на Кiровоградщинi зокрема для недопущення поширення COVID-19.

Про це повiдомили в прес-службi Кабмiну, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв, 11 березня, прийняли рiшення видiлити 100 млн грн на першочергову закупiвлю засобiв iндивiдуального захисту для поточних потреб мiнiстерств, вiдомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рiшення, до 1 червня заборонити експорт товарiв протиепiдемiологiчного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхiдними засобами захисту населення.

Кабмiн запропонував введення обмежень на проведення масових заходiв, у яких запланована участь 200 та бiльше осiб. Але це не стосується заходiв державної необхiдностi. Проведення спортивних заходiв можливе з дозволу мiжнародних органiзацiй, без глядачiв.

Також запланували введення карантину в навчальних закладах строком на три тижнi.

Крiм того, прийняли рiшення закупити iнфрачервоне обладнання для проведення скринiнгу на вiдстанi в Мiжнародному аеропортi Бориспiль.

На Кіровоградщині посадовці чекають на офіційний документ. Тож найімовірніше рішення прийматимуть вже завтра.

На сайті міської ради відмінили всі масові заходи, які анонсували раніше.

Нагадаємо, у Добровеличківці обмежили проведення масових заходів.