У Кропивницькому показали живопис киянина Віктора Каверіна (ФОТО)

Перегляди: 1134

У обласному художньому музеї сьогодні, 11 березня, відкрили виставку робіт київського художника Віктора Каверіна, який цього дня відзначає свій 70-річний ювілей, передає кореспондент CBN.

Кропивницьким шанувальникам образотворчого мистецтва він відомий вже п’ять років. 2017 року фондове зібрання музею поповнилося 14 роботами члена Національної спілки художників України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мистецький світ Віктора Каверіна» розкривається у 16 полотнах, виконаних у техніці олійного живопису.

За словами наукового співробітника відділу науково-просвітницької роботи музею Анни Недлінської, Каверін – дуже різноплановий художник. В його роботах важко відрізнити написане з натури від вигаданого та фантастичного. Експресія межує з лірикою і навіть з меланхолією.

На його портретах немає випадкових людей, адже він відтворює не стільки зовнішність, скільки внутрішній світ людини.

«Його творчість відображає гострі соціально-психологічні та релігійно-філософські теми, сповнені символізму. Здається, що у своєму мистецтві він шукає відповіді на важливі питання буття та спонукає глядача замислитися про внутрішній світ, проникнутися відчуттям високих духовних ідеалів», - зазначила Анна Недлінська.

ФОТО Григорія Зуба, CBN