Ікони на ящиках з-під набоїв експонують у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 1622

Ікони на ящиках з-під набоїв нині експонують в обласному госпіталі, передає кореспондент CBN.

Це мистецький проект столичних художників Софії Атлантової й Олександра Клименка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Митці у буквальному сенсі пишуть свої картини на ящиках від набоїв. Ідея належить Олександру Клименку. Ще восени 2014-го він був серед тих, хто поїхав у зону АТО вручати ікони військовим. Там побачив ящики з-під набоїв до автоматів Калашникова. Попросив подарувати йому один такий, щоб зобразити на ньому першу ікону «Богородиця з Немовлям».

Два роки тому митці взялися за допомогу першому добровольчому мобільному шпиталю імені Пирогова. Він шостий рік працює у зоні бойових дій на сході України. Художники продають свої роботи і таким чином підтримують його діяльність. Ікони на ящиках з-під набоїв виставлялися від Маріуполя до Лісабону. Загалом у 13 країнах світу.

«Цей проект — спроба нагадати світу, що поки ти не переможеш зло в собі, ти не зможеш перемогти його навколо себе. Цей проект для того, щоб весь світ згадав тих людей, які загинули на фронті, хто постраждав від цієї війни і спробувати їм чимось допомогти», - коментує автор ідеї проекту «Ікони на ящиках з-під набоїв» Олександр Клименко.