На Кiровоградщинi пiдготували 70 мiсць для пацiєнтiв iз пiдозрою на коронавiрус

Перегляди: 822

В областi обстежують заклади охорони здоров’я щодо готовностi прийняти та iзолювати хворих iз пiдозрою на 2019-nCoV, передає CBN з посиланням на Держпродспоживслужбу в областi.

Нинi на Кiровоградщинi пiдготували 12 госпiтальних баз для тимчасової iзоляцiї людей з ознаками гострого респiраторного захворювання, спричиненого коронавiрусом 2019-nCoV.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Двi госпiтальнi бази знаходяться в обласному центрi – у центральнiй мiськiй та обласнiй лiкарнях. Також госпiтальнi бази розташованi в Олександрiї, Бобринцi, Долинськiй, Знам’янцi, Новомиргородi, Новоукраїнцi, Добровеличкiвцi, Олександрiвцi, Петровому та в Новоархангельському районi.

Всього пiдготували 70 мiсць. В однiй палатi має перебувати одна людина. У випадку поширення захворюваностi приймати пацiєнтiв зможуть iнфекцiйнi, реанiмацiйнi та iншi вiддiлення лiкувальних закладiв. За необхiдностi медзаклади перепрофiлюють.

Пiд час обстежень госпiтальних баз фахiвцi Держпродспоживслужби перевiрили устаткування примiщень, їх водопостачання, каналiзування та окрему вентиляцiю, умови дотримання санiтарно-гiгiєнiчного, протиепiдемiчного та дезiнфекцiйного режимiв, можливiсть циклiчного заповнення палат та iзоляцiї вiд iнших вiддiлень.

Також перевiрили наявнiсть засобiв iндивiдуального захисту для персоналу, дезiнфiкуючих засобiв, окремого приймального вiддiлення з умовами проведення санiтарної обробки хворих. З’ясували, як органiзують харчування, утилiзацiю медичних та iнших вiдходiв, прання бiлизни тощо.