Очільник «Солідарності» не впевнений, що 27 мільйонів, які розподілила сесія, не знадобляться з 1 квітня (ВІДЕО)

Перегляди: 913

Сьогодні, 12 березня, депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на цей рік й очільник обласної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Коваленко не впевнений, що розподіленні 27 мільйонів не будуть потрібні з 1 квітня на першочергові видатки та захищенні статті  закладів охорони здоров’я, передає кореспондент CBN.

«В кожній сім’ї спочатку витрачають гроші на хліб дня сьогоднішнього. Заощаджують ці кошти для того, щоб був безпечний день завтрашній. І сьогодні із розподілених 30 мільйонів, три мільйони – це гемодіаліз. Це хліб сьогоднішнього і завтрашнього дня. Це першочергові видатки. Але ж 27 мільйонів це ті кошти, які не є на захищені статті й розподілені на непершочергові видатки. Це при тому, що впевненості, що ці кошти не будуть потрібні з першого квітня на придбання продуктів харчування й виплату заробітної плати в Староосотському дитячому протитуберкульозному санаторії, немає. Не отримали гарантії стовідсоткової про те, що тих 100 мільйонів, яких не вистачає на обласні заклади охорони здоров’я, додатково до коштів, які надійдуть від Національної служби здоров’я, теж не отримали. Наскільки складним було рішення для депутатів говорить те, що лише з третьої спроби результативним було голосування і лише через те, що такі гарантії стовідсотково дала обласна влада, що розподілені сьогодні 27 мільйонів на непершочергові видатки не будуть потрібні з першого квітня на першочергові видатки закладів охорони здоров’я», – зазначив Сергій Коваленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://youtu.be/gbCEsBdPhZM