Посадовцi вимагали вiд жителя Кiровоградщини хабара за призначення директором держпiдприємства

Перегляди: 1443

На Кiровоградщинi викрили злочинну групу на вимаганнi 75 тисяч доларiв США неправомiрної вигоди, за призначення на посаду керiвника державного пiдприємства.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До цiєї групи входили посадовцi одного з Мiнiстерств України, якi вимагали у жителя областi неправомiрну вигоду у сумi 75 тисяч доларiв США за призначення його директором одного з державних пiдприємств.

Операцiю з викриття провели сьогоднi, 12 березня, за участi працiвникiв прокуратури Кiровоградщини, слiдчих Нацполiцiї та спiвробiтникiв СБУ областi.

Вимагали 75 тисяч доларiв США вiд жителя областi за погодження рiшення щодо призначення його директором державного пiдприємства та мiльйон доларiв США за можливiсть у подальшому здiйснювати господарську дiяльнiсть з обробiтку сiльськогосподарських земель цього пiдприємства площею 3280 га.

Злочинну дiяльнiсть групи органiзував службовець одного з Мiнiстерств України.

Правоохоронцi викрили та затримали учасникiв злочинної групи при передачi частини коштiв - 20 тисяч доларiв США.

Наразi усiх чотирьох фiгурантiв справи затримали. Готують повiдомлення про пiдозру за ч. 3 ст. 368 КК України та клопотання щодо обрання запобiжного заходу.

Тривають першочерговi слiдчi дiї.

Власні джерела CBN повідомили, що мова ймовірно йде про устинівський виправний центр №37.