У кропивницькому гемодiалiзному центрі планують працювати у три зміни

Перегляди: 1682

У гемодiалiзному центрi мiської лiкарнi №2 iменi Святої Анни планують вiдкрити третю змiну, передає кореспондент CBN.

Як прокоментував в.о. головного лiкаря мiської лiкарнi №2 iменi Святої Анни Олександр Шишелюк, хочуть це зробити пiсля пiдписання договору з НСЗУ 1 квiтня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Але залежатиме все вiд вартостi послуги гемодiалiзу, яку визначить НСЗУ. Попередньо держава готова платити за одну процедуру 1900 гривень. За розрахунками фахiвцiв центру, реально вартує вона 2450 гривень.

У центрi є 11 апаратiв нiмецької фiрми Fresenius з однiєю із найкращих в Українi систем очистки води. Процедуру тут проходять понад півсотні містян від 28 до 78 років.

Як зазначив завiдувач вiддiленням амбулаторного гемодiалiзу Сергiй Тєльний, сьогодні iснує велика черга - 12 осіб, крiм того, в обласнiй лiкарнi гемодiалiз проходять 36 кропивничан. Аби надати їм шанс на нормальне життя, потрiбна справедлива цiна на послуги. Iнакше медики продовжуватимуть звiльнятися, а люди стоятимуть в черзi, аби пройти процедуру.

Сьогодні, 12 березня, відзначають Всесвітній день нирки. Ця ініціатива покликана привернути увагу світової спільноти — пересічних громадян та професійних лікарів — до профілактики та обізнаності про хронічні хвороби нирок, знизити частоту захворюваності та покращити якість життя громадян через профілактику. Всесвітній день нирки започаткували у 2006 році Міжнародне товариство нефрології та Міжнародна федерація ниркових фундацій. Проводиться щороку у понад 120 країнах світу, у тому числі Україні.