Довгобуд у райцентрі Кропивницького огородять дротом

Перегляди: 1869

У Нацполіції області немає коштів для повної консервації довгобуду в райцентрі Кропивницького, пояснили під час засідання профільної робочої групи, передає кореспондент CBN.

Мова йде про багатоквартирний житловий будинку на вулиці Степняка Кравчинського, 31. За словами представників головного управління, потрібно понад 50 мільйонів гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проте вони наголосили, що за станом об’єкта постійно спостерігають працівники патрульної поліції, та запевнили, що територія навколо будинку буде огорожена дротом, а вікна на першому поверсі об’єкту закладуть, бо усвідомлюють усі ризики та власну відповідальність.

За словами секретаря комісії Антона Кирилова, конкретних термінів не оговорювали: «Зрозуміло, що це робота не на тиждень чи два, тож будемо тримати на контролі».

Ще одна будівля, яка знаходиться у найгіршому стані, – багатоповерхівка на вулиці Юрія Коваленка, яку так і не вдалося побудувати житлово-будівельним кооперативам «Політ» та «Надія». За словами представника ЖБК, вони неодноразово намагалися поставити паркан навколо недобудови, але цьому перешкоджали жителі довколишніх будинків – викликали патрульну поліцію. Представник кооператорів запевнив, що робочу групу повідомлять про час, за який встановлять паркан.

Навіть прозвучала пропозиція віддати у фонд міста 50 квартир, якщо місто згодиться добудувати багатоповерхівку.

За даними управління Державного архітектурно-будівельного контролю міськради, в місті налічуються 38 об’єктів незавершеного будівництва. На трьох ведеться будівництво, п’ять - повністю або частково законсервовані, 18 об’єктів огороджені. В той же час на 14 об’єктах взагалі відсутня огорожа, та 10 захаращені будівельним сміттям.

Практично всі недобудови – це об’єкти, які почали зводити у 90-х роках і які системно не консервували.

У влади немає реальних важелів впливу на власників недобудов.