У Кропивницькому конкурс «Громадський бюджет» отримав новий е-сервіс

Перегляди: 803

Конкурс «Громадський бюджет» проводитимуть на новій платформі, передає кореспондент CBN.

Е-сервіс «Громадський проект» забезпечує прозорість процесу на всіх етапах, має єдине вікно, де зібрані документи, новини, адреси пунктів супроводу, інформація про проекти та їх динаміку. Користувачі задля голосування можуть використати усі наявні в країні варіанти ідентифікації. На сервісі можна побачити детальну звітність про використання коштів і реалізацію проектів. На ньому зберігаються уся історія кожного етапу та за всі роки реалізації проектів тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сервісом «Громадський проект» вже користуються у 93 містах та ОТГ. Наприклад, у Львові, Дніпрі, Сумах, Кривому Розі, Херсоні, в тому числі і в Бобринецькій ОТГ.

Необхідність у переході на інший електронний сервіс виникла через низку проблем, пов'язаних із організацією онлайн-голосування.

Раніше конкурс проводили за допомогою «Єдиної платформи місцевої електронної демократії», яка включає електронні петиції, проекти «Відкрите місто» та «Громадський бюджет», електронні консультації з громадськістю тощо.

Нагадаємо, «Громадський бюджет» у Кропивницькому започаткували 2017 року. За цей час реалізували 70 проектів. Заявки на участь у п’ятому конкурсі прийматимуть з 1 квітня.