ФК «Олександрія» здобув перемогу над ковалівським «Колосом»

Перегляди: 1201

У першому турі другого етапу чемпіонату Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на своєму полі приймав ковалівский «Колос», передає кореспондент CBN.

Матч проходив за порожніх трибун через карантин, який ввели задля запобігання поширенню коронавірісу. Та найвідданіші вболівальники олександрійців гучно підтримували свою команду за межами стадіону «Ніка». Господарі поля намагалися взяти реванш за нещодавню несподівану домашню поразку від ковалівців – 1:2.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Володимир Шаран, у порівнянні з матчами з київским «Динамо», зробив ротацію в складі. Місце в воротах зайняв Олег Білик, повернулися до основи крайні захисники Павло Пашаєв та Роман Вантух, а пару центрбеків склали Каспарс Дубра та Владислав Бабогло. В опорній зоні, замість Євгена Банади, разом із Дмитром Гречишкіним, грав Андрій Запорожан, на флангах півзахисту – Валерій Лучкевич та Богдан Мишенко. В атаці діяли Василь Грицук – трохи глибше, а також Денис Безбородько – на вістрі.

Перший тайм проходив у рівній боротьбі зі взаємними шансами. Небезпечних моментів біля воріт обох команд виникало небагато. Та все ж голами суперники обмінялися. Спочатку дебютант елітного дивізіону Станіслав Сорокін виграв боротьбу в Дубри, прокинув м’яч собі на хід повз інших оборонців і влучно пробив повз Білика – 0:1. А вже в компенсований до першого тайму час олександрійці провели класну комбінацію. Передачу з лівого флангу зряче пропустив Грицук, а вільний Гречишкін увігнав м’яч у сітку потужним «пострілом» метрів із 15-ти – 1:1.

По перерві Володимир Шаран випустив на поле Кирила Ковальця та Максима Задераку, що додало швидкості, осмисленості та потужності атакам господарів. І вже на 54-й хвилині захисники гостей після подачі Ковальця порушили правила у власному штрафному. Пенальті чітко реалізував Василь Грицук – 2:1. Згодом олександрійці провели швидку конратаку, яку завершив зрячим ударом у дальній кут Ковалець – 3:1. Та ковалівці один м’яч відіграли. Володимир Лисенко, який вийшов на заміну, після кутового випередив Олега Білика й головою зрізав м’яч у ворота – 3:2. Та відігратися, як в минулому матчі з «Шахтарем», підопічним Руслана Костишина не вдалося. Більше того, Максим Задерака на 89-й хвилині виграв силову боротьбу в захисника й влучно пробив повз воротаря «Колоса». Фінальний свисток зафіксував доволі впевнену вольову перемогу ФК «Олександрія» - 4:2. Цей успіх дозволив нашим землякам залишитися в боротьбі за бронзу. Від третього місця олександрійців наразі відділяє три очки.