У просторі Krop:hub у Кропивницькому відзначили День добровольця

Перегляди: 1294

Вчора, 14 березня, в просторі Krop:hub у Кропивницькому відзначили День добровольця - цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, передає кореспондент CBN.

Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк нагородив добровольців та військових перших трьох хвиль мобілізації з Кіровоградської області медалями ПЦУ «За жертовність та любов до України».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Звертаючись до присутніх, владика Марк сказав: «Бог дав свободу вибору, і кожна людина сама обирає: робити добре чи зле. Тому ми тут і вшановуємо людину доброї волі. Тих, хто пішов не заради заробітку, а для того, щоб зупинити зло своєю доброю волею».

Під час заходу презентували документальний фільм «Поєднані», який зняли за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Фільм розповідає про добровольців Кіровоградщини та учасників визвольної боротьби початку ХХ та початку ХХІ століть.

Учасники заходу зібрали 5000 гривень для допомоги командирові восьмого батальйону Української добровольчої армії «Аратта» Андрію Гергету, який нині тяжко хворіє і проходить курс хімеотерапії.

Насамкінець присутні пішли на площу Героїв Майдану, де запалили 204 свічки та хвилиною мовчання вшанували загиблих на сході бійців з Кіровоградщини.