У Кропивницькому через коронавірус закривають ресторани, магазини й ТРЦ

Перегляди: 9150

У Кропивницькому закривають заклади громадського харчування, магазини (крім продовольчих), торговельно-розважальні центри тощо.

Про це заявив сьогодні, 16 березня, міський голова Андрій Райкович, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наводимо текст звернення Андрія Райковича до містян повністю: «Шановні кропивничани! Гості нашого міста!

Моє звернення до вас зумовлене ситуацією, пов'язаною з коронавірусом. Епідемічна обстановка в місті спокійна і контрольована. В лікарнях наразі немає інфікованих хворих.

З метою запобігання поширення інфекції спеціальною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради до вже прийнятих запобіжних заходів додається низка наступних.

Із 00:00 завтрашнього дня, 17 березня, в Кропивницькому наполегливо рекомендуємо припинити роботу всіх промислових торговельних мереж, магазинів, МАФів, а також усіх закладів громадського харчування.

Працюють лише продуктові магазини та аптечні заклади.

На ринках також працюють лише продуктові секції та торговельні ряди - за умови дотримання всіх вимог санітарної безпеки та наявності дозволів відповідних контролюючих органів.

Наполягаємо, всі розважальні заклади, кінотеатри, спортивні клуби мають бути зачиненими.

Настійливо звертаємось до керівників абонентських служб “Дніпро-Кіровоград”, “Кіровоградгазу”, “Нафтогазу”, “Обленерго”, “Теплоенергетику”, а також до керівників комунальних служб, управляючих компаній обмежити прийом громадян, а комунальні платежі пропонувати здійснювати в online режимі.

Разом із тим, всі комунальні служби зобов'язані організувати повноцінну роботу всіх ремонтних бригад. Аварійно-диспетчерська служба 15-80 працює цілодобово.

Окрема вимога до керівників продуктових торговельних закладів: встановити у розрахункових зонах торговельних закладів розмежувальні запобіжні лінії між споживачами на відстані 1 метра.

Керівники адміністративних установ, офісів, приватних фірм та організацій можуть організувати роботу своїх колективів у режимі відповідальних чергових.

Міська рада Кропивницького знову настійливо звертається до містян похилого віку: без особливої потреби не їздити громадським транспортом. Не відвідувати велелюдні місця, обмежити спілкування у місцях великого скупчення людей. У разі виникнення захворювання рекомендуємо спілкуватися з сімейними лікарями, систематично дотримуватись санітарних вимог, часто мити руки, провітрювати приміщення, вимірювати температуру, користуватись дезинфікуючими засобами.

Також просимо батьків категорично обмежити спілкування дітей з однолітками на вулиці. Краще бути вдома.

Дорогі земляки!

Ми переконані, що ви з розумінням поставитесь до наших рекомендацій, аби всією громадою запобігти поширенню вірусу в нашому місті.

Наголошуємо, що стан дотримання протиепідемічних вимог в місті жорстко перевірятиметься відповідними контролюючими службами та працівниками поліції.

Про будь-яке порушення просимо інформувати Гарячу лінію міського голови (0-800-217721).

Зберігаємо спокій і чітко виконуємо поради лікарів».

Відеозвернення міського голови Кропивницького Андрія Райковича дивіться в ефірі телеканалу «Вітер» після вечірнього випуску новин (19:00) сьогодні, 16 березня.

Нагадаємо, в Україні оголосили карантин через загрозу поширення коронавірусу. Кілька міст вже оголосили про закриття торгових центрів тощо, крім продовольчих магазинів і аптек.