Мер Кропивницького закликав підприємців створити благодійний фонд через коронавірус

Перегляди: 2387

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович запропонував підприємцям обласного центру об'єднатися і створити благодійний фонд, щоб допомогти закупити апарати інтенсивної вентиляції легень, а також інше обладнання, спецкостюми тощо для лікування коронавірусу.

Про це він заявив сьогодні, 17 березня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я просив би, щоб був створений благодійний фонд, і ми могли б взяти участь у своєчасних закупівлях медзасобів. Ми виділяємо кошти, але на сьогодні у звичайному розподілі, який ми зробили у грудні, - не достатньо. Те, що треба від міського бюджету, я готовий скоротити бюджет розвитку і перерозподіли кошти на медицину. Але, вважаємо, треба створити благодійний фонд і взяти навантаження на бізнес. Щоб вчасно надати захисні костюми, окуляри, апарати», - звернувся міський голова і уточнив, що на місяць потрібно в межах десяти мільйонів.

Також він звернувся до підприємців з дорученням посилити санітарний контроль, а в разі можливості також ввести карантин.

«Санітарний і медичний контроль на всіх рівнях має бути підвищений, залучити медпрацівників, щоб контролювати стан персоналу», - додав Райкович.

«Ми маємо подивитися, де в місті найбільші центри скупчення людей, робити дезінфекцію. Ми зацікавлені, щоб були заходи безпеки. Також ми підтримуємо створення фонду», - сказав голова правління ПАТ «НВП "Радій"» Євген Бахмач.

Нагадаємо, вчора, 16 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович заявив, що всі заклади громадського харчування, магазини (крім продовольчих) та торговельно-розважальні центри повинні закритися через карантин.