На Кіровоградщині через карантин тимчасово обмежили реєстрацію шлюбів

Перегляди: 2480

У відділах держреєстрації актів цивільного стану області обмежили прийом громадян.

Про це кореспонденту CBN повідомив заступник начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Мін’юсту в Кіровоградській області Андрій Грималюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Людей приймають лише з питань реєстрації актів смерті та народження. Державні нотаріуси також прийматимуть людей з невідкладних питань. Мова йде про випадки, коли не можна порушувати строки прийняття певних заяв. Наприклад, з питань оформлення спадщини.

Заяв на реєстрацію шлюбів поки не приймають. Шлюбну церемонію проводять лише для громадян, які подали заяви до 13 березня.

«Громадяни можуть звернутися виключно для реєстрації смерті, факту встановлення родинних відносин для підзахоронення, реєстрації народження і реєстрації шлюбу, виключно заяв, поданих до 13 березня. В цьому випадку урочистості обмежуються кількістю людей – п’ять-шість осіб», - сказав Андрій Грималюк.

Заяви з державної реєстрації актів цивільного стану можна подати через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу інтернет» в рамках пілотного проекту щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Нагадаємо, в Україні оголосили карантин через загрозу поширення коронавірусу.

Все про коронавірус можна почитати за посиланням.