У Кропивницькому вимагають скликати позачергові сесії міської та обласної рад

Перегляди: 1292

Кропивницький штаб Руху Опору Капітуляції (РОК) звернувся до міської ради Кропивницького, до Кіровоградської обласної ради та інших органів місцевого самоврядування області з проханням до 25 березня 2020 року провести позачергові сесії.

Про це CBN повідомили у штабі РОК.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причина для скликання - можливе визнання Україною рівноправною стороною у переговорах російських окупаційних адміністрацій ОРДЛО, а також переведення Російської Федерації зі статусу держави-агресора і окупанта у статус «спостерігача і миротворця».

«Ми не маємо права бути осторонь тих процесів, які відбуваються в Україні і з Україною, - зазначив керівник Кропивницького штабу РОК Дмитро Сінченко. - Нова влада продовжує йти шляхом капітуляції перед нашим ворогом. Якщо сьогодні рішуче не заявити свою незгоду – завтра може вже бути пізно. Загроза суверенітету України вища, ніж загроза коронавірусу. Карантин став сьогодні для влади зручним прикриттям та виправданням своїх злочинів. Дії, які зробив новий очільник Офісу Президента Андрій Єрмак, на моє глибоке переконання, мають ознаки злочину, передбаченого статтею 111 ККУ – "Державна зрада". Вони не ведуть до миру – вони ведуть до ще більшої війни і ще більших втрат. Цього не можна допустити!»

З-поміж іншого представники РОК вимагають, аби депутати заявили про необхідність негайної відставки глави Офісу президента Андрія Єрмака, радника секретаря РНБО Сергія Сивохи та представника України у тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми.

Ще одна вимога - «зупинити політичні переслідування добровольців, військових та волонтерів».

Нагадаємо, Україна створила Консультативну раду з представниками ОРДЛО.