На Кіровоградщині кількість хворих на запалення легень не перевищує середньостатистичну по Україні

Перегляди: 1073

Сьогодні, 19 березня, керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко повідомив, що ситуація з кількістю хворих на пневмонію на Кіровоградщині є середньостатистичною.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кожного року в холодний період люди хворіють на запалення легень, - пояснив Олег Рибальченко. - Минулого року не зафіксували сезонної епідемії грипу, проте з січня по березень близько 2275 жителів Кіровоградщини перехворіли на пневмонію. Цього року ситуація інакша. На фоні звичайної захворюваності спостерігаються ускладнення. Це пов’язано з сезонною епідемією грипу у всій Україні, в тому числі й на Кіровоградщині. Тож з початку року ми маємо 3281 випадок захворювання на запалення легень до моменту оголошення карантину. Тобто мали в середньому 50 хворих на день. На противагу сьогодні кількість людей з пневмонією є меншою. Наразі йдеться про 38 людей, із яких лише 14 лікуються на стаціонарі в медзакладах, і лише у двох підтвердили вірусну пневмонію, яка викликана вірусом грипу типу В. Наголошу, що це звичайна ситуація для області з майже мільйоном жителів. Не потрібно плутати це з поширенням епідемії коронавірусу, оскільки людина одночасно, зазвичай, не може бути хворою на два типи вірусів».

Наразі на Кіровоградщині залишаються вільними 153 ліжка у відділеннях інтенсивної терапії. Лікувальна мережа працює в звичному режимі, відповідно до карантину. В області не припиняють проводити заходи з надання медичної допомоги вагітним, породіллям. Також лікарі проводять планові онкологічні операції та кардіохірургічні втручання.