Мер Олександрії попередив про кримінальну відповідальність підприємців, які накручують ціни

Перегляди: 7364

В Олександрії зросли ціни на продукти харчування, передає CBN з посиланням на сайт міськради.

Створена за дорученням міського голови Степана Цапюка робоча група провела моніторинг цін у супермаркетах і продовольчих магазинах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вартість продуктів харчування за десять днів у середньому зросла практично удвічі. Зокрема, відсотки від попередньої ціни зараз складають: на моркву – на 205%; капусту – 199%; цибулю – 186%; картоплю – 159%; гречану крупу – 141%; макаронні вироби – 111%; рис – 133%.

Серед супермаркетів найвища роздрібна ціна в магазинах «АТБ», найнижча – у «Варто».

«На жаль, деякі підприємці, спекулюючи ситуацією, підняли ціни на продукти харчування і товари першої необхідності до захмарних розмірів. Прошу всіх у цьому складному становищі залишатися людьми і попереджаю про кримінальну відповідальність, яка діє в умовах карантину», - заявив Степан Цапюк.

Враховуючи, що міська влада не має засобів впливу на ціноутворення, яке контролює держава, готуються листи до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, президента України та прем’єр-міністра України з проханням перевірити, на якій підставі значно зросли ціни на продукти споживчого кошика, та у разі порушення законодавства покарати причетних осіб.

З місцевими підприємцями проводять окрему робота щодо цін на продукти харчування.

Все про коронавірус можна почитати за посиланням.