Очільник управління інформаційної діяльності ОДА перейшов працювати у міськраду Кропивницького

Перегляди: 1921

Залишив свою посаду заступник начальника управління інформаційної діяльності Кіровоградської ОДА Юрій Солтик.

У коментарі CBN він пояснив, що рішення прийняв у зв’язку з реорганізацією структури облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Голова облдержадміністрації Андрій Балонь прийняв рішення про деяку оптимізацію та реорганізацію всіх структурних підрозділів обласної державної адміністрації. В тому числі було прийнято рішення, що управління інформаційної діяльності повинно бути реорганізовано шляхом приєднання до управління комунікацій з громадськістю», - пояснив Юрій Солтик.

Не всі держслужбовці виявили бажання працювати у новоствореному управлінні, й у відведений законом час люди написали заяви та звільнилися.

Управління інформаційної діяльності поєднувало свої безпосередні функції з роботою прес-служби. Традиційними стали виїзди журналістського пулу разом з головою ОДА або його заступниками у різні точки області. Коли облдержадміністрацію очолював Сергій Кузьменко, 99 відсотків нарад, що проводились в стінах облдержадміністрації, були відкритими для журналістів.

«Все було направлено на те, щоб журналісти, а через них і жителі області розуміли, як живе і працює державна адміністрація і як вона управляє областю», - зазначив Юрій Солтик.

Крім пресової роботи, постійних контактів зі ЗМІ, підготовки матеріалів та їх розповсюдження, управління також займалося книговиданням. Світ побачили сотні унікальних книг, які працювали і працюють на імідж області. У 2015 році управління започаткувало виставка-ярмарок «Весняний книговир», яка стала всеукраїнською. Також Юрій Солтик з однодумцями розвивав у місті зовнішню соціальну рекламу з тих питань, які турбують усю країну.

Сайт обласної держадміністрації за роботи команди Солтика став головним інформаційним майданчиком області. Він розповідав про здобутки та проекти, які реалізували районні держадміністрації, об’єднані територіальні громади, міста області. Жителі області-користувачі Facebook активно читали сторінку обласної адміністрації у соціальній мережі, з якої дізнавалися про роботу усієї вертикалі влади.