ОДА: на Кіровоградщині в умовах карантину медичну допомогу отримають усі

Перегляди: 2038

На Кіровоградщині понад 693 тисяч мешканців підписали декларації з сімейними лікарями, повідомляє прес-служба облдержадміністрації, передає CBN.

Це складає 73% від загальної кількості населення області. Проте медичну допомогу в разі необхідності отримають усі громадяни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В умовах карантину у всіх амбулаторно-клінічних закладах регіону працюють чергові лікарі. Вони прийматимуть пацієнтів, яким необхідний буде медичний огляд і консультація. Підписана декларація з сімейним лікарем гарантує медичний супровід. Однак це не означає, що громадяни, які з певних причин не встигли підписати декларацію, залишаться без допомоги», - пояснив очільник області Андрій Балонь.

Людина, яка має симптоми ГРВІ чи коронавірусної інфекції, повинна зателефонувати в найближчий медзаклад, де їй нададуть консультацію у телефонному режимі, а в разі необхідності – приймуть пацієнта.

В ОДА нагадали, що мешканці області мають право укласти договір із будь-яким сімейним лікарем, незалежно від місця реєстрації чи проживання. Детальніша інформація про те, як обрати сімейного лікаря, зібрана на порталі e-Health.

Все про коронавірус можна почитати за посиланням.