Пішов з життя директор Олександрівської ДЮСШ Микола Іванов

Перегляди: 5315

21 березня 2020 року пішов із життя заслужений працівник фізичної культури та спорту України, директор Олександрівської дитячо-юнацької спортивної школи Микола Іванов, передає кореспондент CBN.

Його називали одним з провідних фахівців фізкультурно-спортивної галузі Кіровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народився Микола Павлович 11 червня 1953 року в Компаніївці. В 1973 році він закінчив Київський інститут фізичної культури, а вже в 1976-му Миколу Іванова призначили директором Олександрівської дитячо-юнацької спортивної школи, яку очолював до останнього дня свого життя.

За цей час ДЮСШ стала провідною в нашій області. Оскільки Микола Іванов сам був талановитим легкоатлетом, а потім і авторитетним тренером із легкої атлетики, Олександрівська ДЮСШ більше спеціалізувалася саме на королеві спорту.

У районній спортивній школі були підготовлені три майстри спорту України міжнародного класу та 8 майстрів спорту України. Серед них: учасник чемпіонату світу Володимир Білоконь, майстер спорту України міжнародного класу, рекордсмен України в естафеті 4 по 400 метрів Володимир Рибалка, майстер спорту України міжнародного класу, фіналістка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, дворазова чемпіонка Других Європейських ігор 2019 року Тетяна Мельник, майстер спорту України Наталія Абраменко, яка сама стала талановитим тренером, та багато інших.

Завдяки наполегливості та цілеспрямованості Миколи Павловича був реконструйований стадіон в Олександрівці. Зараз це одна з найкращих спортивних споруд Кіровоградщини, де є сучасні умови для тренувань та проведення стартів різного рівня.

Збірна команда Олександрівського району постійно була серед переможців і призерів різноманітних обласних змагань - і це теж була заслуга Миколи Павловича Іванова.