У Кiровоградськiй ОДА запевнили, що контролюють ситуацiю iз захворюванiстю на пневмонiю

Перегляди: 673

Сьогоднi, 23 березня, керiвник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко вкотре наголосив, що на Кiровоградщинi вiдслiдковують ситуацiю iз захворюванiстю на пневмонiю, передає кореспондент CBN.

Вiн додав, що ситуацiя не викликає занепокоєння. Смертнiсть вiд пневмонiї в областi у 2018 роцi склала 118 випадкiв, у 2019 роцi – 129 випадкiв, а за два мiсяцi 2020 року – 15 випадкiв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми монiторимо ситуацiю iз захворюванiстю на запалення легень. За п’ятницю таких випадкiв було 22, у суботу-недiлю госпiталiзували 23 особи, сьогоднi – п’ятеро осiб. Всi пацiєнти знаходяться в лiкувальних закладах областi. Тiльки в чотирьох iз них виявили вiрусну пневмонiю. Вони обстежуються додатково. Всi iншi випадки –це бактерiальне ускладнення ГРЗ», - сказав вiн.

За словами Рибальченка, на Кiровоградщинi готуються до можливого збiльшення пацiєнтiв. Тому працюють над тим, аби збiльшити кiлькiсть госпiтальних баз. Окрiм двох iснуючих, готують ще сiм в рiзних районах областi на базi лiкарень.

Йдеться про Центральну мiську лiкарню в Олександрiї, ЦРЛ у Добровеличкiвцi, Новоархангельську, Новоукраїнцi, Бобринцi, Малiй Висцi та Долинськiй.

Все про коронавірус можна прочитати за посиланням.