Вчителi важливi: жителi Кiровоградщини можуть номiнувати кращих освiтян

Перегляди: 983

Розпочався новий сезон щорiчної нацiональної премiї для вчителiв-агентiв освiтянських змiн - Global Teacher Prize Ukraine, передає CBN.

20 березня стартував перший етап - номiнацiя учасникiв та заповнення анкет. Вiн триватиме до 1 серпня 2020 року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мета акцiї - привернути увагу до важливостi освiти та ролi вчителiв, пiдняти престиж та популяризувати професiю вчителя в Українi, надихнути вчителiв на використання сучасних методик та долучити їх до свiтової освiтянської спiльноти», - зазначили органiзатори.

Переможця української премiї оголосять у Мiжнародний день вчителя 3 жовтня 2020 року. Призом стануть 250 тисяч гривень.

Global Teacher Prize — це аналог Нобелiвської премiї для вчителiв, започаткована мiльярдером Саннi Варкi у 2014 роцi.

Нацiональна премiя Global Teacher Prize Ukraine проходить вже третiй рiк поспiль за iнiцiативи громадської спiлки «Освiторiя». За цей час у конкурсi взяли участь 5 486 українських вчителiв.

«Поки країна призвичаюється жити у новiй для нас усiх реальностi, прошу батькiв, школярiв – не забудьте про своїх вчителiв. Педагоги потребують уваги та пiдтримки. Переконана, серед ваших наставникiв є найкращi у свiтi вчителi. I вони заслуговують на вашу вiдзнаку. Зараз педагоги активно ведуть дистанцiйнi уроки, розробляють навчальнi плани i їм, як завжди, нiколи подумати про себе. Номiнуйте своїх вчителiв. Педагоги, вiдкиньте зайву скромнiсть – номiнуйтеся!» – закликала куратор освiтньої премiї Global Teacher Prize Ukraine телеведуча Наталiя Мосейчук.

Подробиці на офіційному сайті премії.