Апарати вентиляції легень готові до роботи в лікарні у Кропивницькому

Перегляди: 1098

Три апарати інтенсивної вентиляції легень і кисневі концентратори до них готові до роботи в інфекційному відділенні Центральної міської лікарні Кропивницького, передає кореспондент CBN.

Доставили обладнання кілька днів тому. Сьогодні інженер із Харкова налаштував його. Апарати придбали коштом міського бюджету. Загальна вартість – один мільйон 200 тисяч гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В наявності в нас було три апарати. Ми маємо реанімацію на сьогоднішній день на шість ліжок. Дихальної апаратури вистачало. Але, враховуючи ті епідпоказники в світі в цілому і в Україні, які ми очікуємо, визначено, що недостатньо було б нам дихальної апаратури. Тому в терміновому порядку знайдені ці апарати на українському ринку. Це апарати корейського виробництва. Три апарати. Універсальні. Вони від нуля до ста кілограмів, тобто і для дітей, і для дорослих можуть застосовуватися», - прокоментувала начальниця управління здоров’я міської ради Оксана Макарук.

«Це дасть нам можливість більш ефективно працювати з такими пацієнтами, якщо вони у нас з’являться, але ж цю апаратуру можна використовувати і для хворих на пневмонію, і в інших випадках, які бувають у відділеннях інтенсивної терапії», - додав головний лікар Центральної міської лікарні в Кропивницькому Олександр Артюх.