На Кіровоградщині готуються до міжнародної конференції про життя громад в умовах карантину

Перегляди: 1058

Досвіду функціонування громад в умовах карантину присвятять міжнародну онлайн-конференцію.

Відбудеться вона 26 березня, об 11:00, повідомляє Український кризовий медіа-центр.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обговорюватимуть проблеми, з якими найчастіше стикаються громади у зв’язку з карантином, як готуються до можливого збільшення кількості хворих, як комунікує місцева влада з громадою, які втрати понесуть місцеві бюджети через карантин тощо.

Участь у конференції візьмуть українські та закордонні представники органів місцевого самоврядування, різноманітних асоціацій, спеціалісти з комунікацій та інші.

Одним зі спікерів стане голова Асоціації об’єднаних територіальних громад, голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний.

За його словами, він виступає за більш жорсткі умови карантину: обов’язкове носіння маски в людних місцях, закриття продовольчих ринків тощо.

«Дуже важливо почути, що сьогодні скаже центральна влада щодо можливостей державного бюджету відшкодувати бюджетам громад втрати через коронавірус. Я пропонуватиму скоротити деякі держпрограми, в першу чергу, наприклад, безкоштовний проїзд суддям тощо. Або ми боремося із коронавірусом, або комунізм будуємо», - сказав Олександр Корінний у коментарі кореспонденту CBN.

Він додав, що не розуміє, чому сьогодні продуктові магазини та аптеки, маючи іноді подвійну вигоду, будуть звільнені від податку на землю, ЄСВ.

«Що робити з супермаркетами, які попіднімали ціни і торгують, маючи надприбутки? За логікою, їм, навпаки, треба піднімати податки, а в нас і ті, хто працює, і ті, хто закрився, мають однакові пільги від держави», - зазначив мер Новоукраїнки.

Онлайн-трансляція конференції розпочнеться 26 березня, об 11:00, на Facebook-сторінці програми DOBRE, на Youtube-каналі та сайті Українського кризового медіа-центру.

Все про коронавірус можна прочитати за посиланням.