На Кiровоградщинi пацiєнтiв iз пiдозрою на коронавiрус перевiрятимуть у два етапи

Перегляди: 1344

На Кiровоградщинi пацiєнтiв iз пiдозрою на коронавiрус перевiрятимуть у два етапи за допомогою експрес-тестiв i ПЛР-тестiв для проведення полiмеразної ланцюгової реакцiї.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згiдно протоколу ВООЗ й визначеного алгоритму дослiдження, спочатку пацiєнта перевiряють на вiруси грипу i ГРВI. Якщо немає пiдтвердження – безпосередньо на COVID-19. Зараз маємо в наявностi й експрес-тести, i ПЛР-тести. Так званi швидкi тести зокрема використовуються для обстеження людей, якi могли мати фiзичний контакт ыз хворими на коронавiрус. Для цього в пацiєнта беруть капiлярну кров. Тестування займатиме п'ятнадцять хвилин. Це першочерговий етап дослiдження. Експрес-тести не дають сто вiдсоткiв вiрогiдностi результату, оскiльки працюють з антитiлами», – пояснила головний санiтарний лiкар областi Надiя Оперчук.

За її словами, другий етап – це ПЛР-дiагностика за допомогою тест-систем, якi надiйшли з Китаю. Цей метод є бiльш точним, оскiльки для виявлення iнфекцiї фахiвцi працюватимуть з ДНК пацiєнта.

Нагадаємо, вчора, 24 березня, Кiровоградщина отримала тести на коронавiрус.

Все про коронавiрус можна почитати за посиланням.