Пацієнтські організації заявили, що на Кіровоградщині людям з діабетом не видають інсулін

Перегляди: 969

Пацієнтські організації в листі президенту заявили, що людям з діабетом на Кіровоградщині не видають інсулін.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В організаціях відзначають, що пацієнтам з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Чернігівської, Донецької, Харківської, Сумської, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Хмельницької областей, а також міст, де ситуація з доступом до ліків особливо критична (Рівного та Харкова) не видають інсулін, незважаючи на те, що проблем з наявністю інсуліну в Україні немає.

«Національна служба здоров'я України виділила в 2020 році 1,2 мільярда гривень на відшкодування вартості інсуліну для хворих на цукровий діабет. На медичну субвенцію в першому кварталі до бюджетів усіх регіонів в цілому надійшло тільки 200 мільйонів гривень. З березня 2020 пацієнтські спільноти отримують численні звернення від пацієнтів, оскільки аптеки відмовляються надавати їм необхідні ліки або дають дози, абсолютно неефективні для досягнення компенсації цукрового діабету», - йдеться в зверненні.