У Кропивницькому створили реєстр медикiв, якi лiкуватимуть хворих на коронавiрус

Перегляди: 1587

В обласному центрi припинили планову госпiталiзацiю, завдяки чому звiльняють лiжкомiсця.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Центральну мiську лiкарню визначили базовою у госпiталiзацiї хворих на коронавiрусну iнфекцiю кропивничан. Готують до можливого прийому пацiєнтiв мiську лiкарню на базi колишньої МСЧ №19. Тут перебуватимуть на обсервацiї i медичнi працiвники, що контактуватимуть iз хворими на COVID-19.

«Ми створили реєстр медичних працiвникiв, якi будуть задiянi для лiкування хворих у Центральнiй мiськiй лiкарнi, - прокоментувала начальниця управлiння охорони здоров’я мiськради Оксана Макарук. – У першу чергу, мова йде про iнфекцiонiстiв, анестезiологiв з усiх медичних закладiв Кропивницького. У разi потреби, їх замiнять терапевти та фахiвцi iнших спецiалiзацiй».

Нинi управлiння закуповує iндивiдуальнi засоби захисту для медперсоналу i необхiдне обладнання. За 2,5 мiльйона гривень придбали апарати iнтенсивної вентиляцiї легень, якi вже встановили в iнфекцiйному вiддiленнi ЦМЛ, захиснi костюми, маски, рукавицi тощо.

Все про коронавірус можна прочитати за посиланням.