У Кропивницькому до мiжнародного дня театру презентували вiртуальну виставку (ФОТО)

Перегляди: 2156

Обласний художнiй музей до мiжнародного дня театру презентував вiртуальну виставку, повiдомили CBN у музеї.

В експозицiї «Степова Мельпомена» представили роботи з фондового зiбрання музею.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як нагадав науковий спiвробiтник вiддiлу туристично-краєзнавчої та iнформацiйної роботи Микола Правда, Кiровоградщину називають колискою українського театру. Саме прем'єру вистави «Наталка Полтавка» у 1882 роцi вважають офiцiйним початком функцiонування українського професiйного театру. Того року в Єлисаветградi Марко Кропивницький заснував професiйний театр, що увiйшов в iсторiю як Театр Корифеїв. У його театральну трупу входили всесвiтньо вiдомi актори Iван Карпенко-Карий, Панас Саксаганський, Микола Садовський, Марiя Заньковецька, Михайло Старицький та iншi.

«Сьогоднi театр є об'єктом гордостi кропивничан, мистецькою вiзитiвкою областi та мiста. Бренд театру заслуговує на те, щоб стати брендом всього нашого регiону. Сучасний театр у Кропивницькому став мiсцем, бiля якого постiйно проходять мистецькi i художнi пленери, вiн є локацiєю для рiзноманiтних фестивалей, якi збирають мистецьку елiту з усiєї України», - зазначив Микола Правда.