На Кiровоградщинi протестують на коронавiрус людей, якi перебувають на самоiзоляцiї

Перегляди: 3036

На Кiровоградщинi на COVID-19 протестують всiх, хто повернувся з-за кордону та знаходиться на самоiзоляцiї.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кiровоградщина повнiстю забезпечена швидкими тестами на COVID-19. Мобiльнi бригади протестують усiх, хто знаходиться на самоiзоляцiї, на коронавiрус», - наголосила головний санiтарний лiкар областi Надiя Оперчук.

До обласного лабораторного центру щоденно надходять списки жителiв областi, якi перетинали кордон i зараз повертаються з країн зi спалахами коронавiрусу.

Надiя Оперчук наголосила на необхiдностi чiтко дотримуватися умов карантину та самоiзоляцiї.

За добу в ОДА зареєстрували два звернення про порушення режиму самоiзоляцiї. Вiдповiдну iнформацiю передали до правоохоронних органiв.

Водночас заступниця голови ОДА Тетяна Волинець зазначила, що жителi Кiровоградщини можуть отримати оперативну iнформацiю щодо запобiгання поширення коронавiрусу, зателефонувавши на гарячу телефонну лiнiю департаменту охорони здоров'я ОДА за номером (0522) 24-13-14. Телефонувати можна по буднях з 9:00 до 18:00.

Окрiм цього, при обласному лабораторному центрi дiє ще кiлька гарячих лiнiй з 08:00 до 16:00 за номерами (0522) 37-32-82 та 331297.

Все про коронавiрус читайте за посиланням.