Госпіталь у Кропивницькому готовий приймати хворих на коронавірус

Перегляди: 1689

Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни готовий у разі необхідності приймати хворих на коронавірус.

Про це CBN розповів головний лікар закладу Геннадій Сябренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, госпіталь працює в штатному режимі, хоча роботу колективу переформатували з урахуванням віку співробітників та відстані від роботи.

Ті, хто стане на шляху коронавірусу, пройшли навчання щодо відповідних дій та навчилися роботі з апаратами штучного дихання. Госпіталь поділений на червону, жовту та зелену зони.

«До лікарні зараз поступають лише люди у невідкладних станах, наприклад з гангреною, гіпертонією, кровотечею, гострими переломами тощо. У палатах, що стають вільними, проводимо плановий ремонт, так звану санацію. Тож ми готові до будь-якої події. В ситуації з коронавірусом ми готові приймати хворих. Волонтери нам допомагають з масками, захисними костюмами. Встановили алгоритм дій персоналу», - розповів головний лікар.

Він зазначив, що госпіталь уже зараз забирає з інших лікарень хворих, що відносяться до контингенту закладу, в яких не підтверджений коронавірус.

«Навіщо їм знаходитись в інфекційній лікарні, якщо в них банальна бактеріальна пневмонія чи бронхіт, ускладнення? Проте ці хвороби теж треба лікувати. Людям потрібна допомога», - додав Геннадій Сябренко.

Все про коронавірус читайте за посиланням.