У Кропивницькому хочуть запровадити регулярні спецрейси пасажирського транспорту

Перегляди: 1913

Сьогодні, 2 квітня, кропивничани могли скористатися лише маршрутами №№6, 17 та 14.

Як повідомили CBN в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради, інші маршрутки не вийшли на рейси через те, що автоперевізники несуть економічні збитки, перевозячи по сім пасажирів, як це передбачено чинною постановою уряду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Такий режим роботи призвів до збиткової діяльності перевізників, з якими управлінням розвитку транспорту та зв'язку міської ради укладені договори на регулярні перевезення у режимі маршрутного таксі, - зазначив начальник управління Віктор Житник. - З метою уникнення збиткової діяльності, починаючи з 18 березня 2020 року, перевізники щоденно скорочували кількість транспортних засобів на своїх маршрутах. Суттєве зменшення кількості транспортних засобів на маршрутах міста призвело до погіршення стану пасажирських перевезень у місті».

Через це в управлінні опрацьовують питання запровадження регулярних спеціальних рейсів громадського транспорту на тролейбусних та автобусних маршрутах з 6:00 до 9:00 та з 16:00 до 18:00. Перевозитимуть лише працівників медичної сфери, поліції, спецслужб та працівників критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність міста, за спеціальними перепустками.

При цьому перевізникам дозволять перевозити пасажирів у режимі регулярних спеціальних перевезень за закріпленими за ними маршрутами без розроблення паспорту міського автобусного маршруту регулярних спеціальних перевезень.

Питання розгляне комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради Кропивницького.

Все про коронавірус та його вплив на повсякденне життя читайте  за посиланням.