Всі в масках і не більше 10 осіб: у Кропивницькому на час карантину змінилися правила поховання

Перегляди: 5043

У спеціалізованому комунальному підприємстві «Ритуальна служба» в Кропивницькому на період карантину ввели обмеження.

Про них кореспонденту СBN розповів керівник підприємства Юрій Вісянніков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час церемонії всі присутні повинні бути у масках. У транспорті, який перевозить родичів та знайомих померлих, має перебувати не більше 10 пасажирів. Рекомендують при прощанні визначати час для окремих груп, щоб змогли попрощатися усі охочі, але в різний час групами до 10 осіб. Поминальні обіди не проводяться, можливо замовити доставку додому, але це за бажанням родичів.

На випадок поширення епідемії комунальне підприємство готове до роботи в екстремальних умовах: спеціальна бригада, яка має всі належні засоби захисту, та спецмашина.

У разі, якщо ховатимуть померлого від COVID-19, викопування могил здійснюватиметься лише механічним шляхом. Розроблений чіткий порядок дій у таких випадках, попереджені всі працівники від моргу до кладовища.

Юрій Вісянніков попереджає про загрозу користування послугами сумнівних ритуальних контор, які не мають укладеного договору з комунальним підприємством, адже гарантувати безпеку та дотримання усіх норм у такому випадку неможливо.

Вартість послуг на комунальному підприємстві не змінилася.

Все про коронавірус та його вплив на повсякденне життя читайте за посиланням.