До суду направили обвинувальний акт щодо банди, яка вкрала зерна на понад півмільйона гривень

Перегляди: 810

На Кіровоградщині поліцейські спрямували до суду обвинувальний акт відносно учасників організованої групи осіб.

Громадяни підозрюються у привласненні зерна, що належало суб’єкту господарювання та зберігалося на складах державного підприємства, повідомили CBN у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Детективи слідчого управління поліції області за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно членів організованої злочинної групи у складі трьох осіб – колишніх працівників державного підприємства та керівника приватного господарства, які протягом 2018 року заволоділи грошовими коштами в загальній сумі близько 650 000 гривень», - сказано у повідомленні.

Організатор групи – керівник державного підприємства - спільно з підпорядкованим працівником та керівником приватного господарства вкрав зерно суб’єктів господарювання, яке зберігалось в складських приміщеннях, та продав його.

На теперішній час розслідування кримінального провадження завершено.

Обвинувальний акт стосовно підозрюваних за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, організованою злочинною групою), ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів), ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів), ч.1 ст.366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд до суду.